yum yum... |
Semenjak dua menjak nie aku dah terjebak ngan satu lagi kesukaaan baru iaitu makan spageti Oglio Seafood...
nak buatnya paling mudah...
Sambil pejam mata pun boleh buat..
Haha itu tipu..
Okeylah tak nak cakap panjang nie i tepek resepi kat sini ok...
Resepi Oglia Sotong
Bahan Bahan
Spageti (kuanti Untuk seorang makan )
Bawang putih 3 ulas
Sotong 2 ekor..kalau rasa tak cukup tambah haha
Sayur like a carrot, bunga kubis, brokoli atau cendawan atau ape sayur yang korang suka
Sayur nie aku celur dulu.
olive oil
Tomato kecil
Cara buatnya
Mula mula celur sayur yang susah nk masak like carrot,bunga kubis atau brokoli sekejab
Rebus spageti hingga masak
Then mula tumis bawang putih ni kalu nk sedap lebih kan
Kemudian masukan sotong dan sayur yang dah celur tadi...
Masukan spageti yang direbus dan di tos tue gaul gaul kan..
Masukan garam,pak aji atau korang boleh guna kuib ayam... nie kalu letak dia xperlu dah aji dan garam ok.
Kalu nak pedas masuk cili padi dan sedikit lada hitam..
Angkat dan letak tomato yang kcik bulat tue
Suka hati korang lah nk potong macam mana pun janji masa korang makan tak tercekik ok
Okey siap...
abaikan yang sememeh tue.. |
No comments:
Post a Comment